Änglakör till Halloween – det skulle va nåt det !!!!

Var på en  Feel Good  konsert  igår.  En härlig musikupplevelse, Nästan 70 barn  och unga  som sjöng i olika körer  och gemensamt. En kompgrupp med piano,bas  och gitarr. Nästan fullsatt i stora  kyrkan  i Snöstorp.   Det var Doremi-kören, Corallerna, Delight, Blessing  och Confetti. Suveränt bra.  Körerna har spelat in en CD  som heter  Ösiga låtar. Inkomsterna på den  och kollekter  går till gatubarnen i Manilla och så var det också med insamlingen i konserten. Diakonen Jan berättade att man hitintills fått in 37.000 kronor till gatubarnen och läste upp ett brev från Manilla. Vilken  grej.

Det skulle väl vara nåt att gå vidare med – kanske  under  Halloween.  Man kunde ju göra som dom gamla gårdsmusikanterna – gå från gård till gård  och spela och räkna med att folk i husen kastade ut pengar i  musikanternas  lådor  och hattar-

Tänk dig en  liten änglakör som vandrar runt i villaområdet – kanske Glassbilens rutt. Sjunger medan dom vandrar  och stannar till ibland och ger en hel sång. Har ett plakat som visar  att man samlar in pengar till gatubarn i Manilla  eller Rumänien – eller Världens barn !! Stannar vid köpcentret  eller affären och sjunger en stund. Kanske de olika smågrupperna inbjuder till en lite improviserad konsert på en speciell plats under kvällen.Det kan ju bli änglar av alla kulörer i den gruppen med en mysig  gemenskap och härlig sång. Den behöver ju inte var absolut perfekt stämsång men den kan komma från glada barn som vill göra  något för andra barn.

Kanske  det vore värt att pröva. Jag lovar att det ger ett nytt perspektiv på Halloween.

PS.  CD:n  Ösiga låtar finns att köpa  i Mariakyrkan i Fyllinge för  100 kronor som går till barnen i Manilla. Diakon  Jan har telefon 035 179741..

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s