Bluff och båg är det gott om !!!

DSCN0958Bluff och båg är  det verkligen gott om idag.Man läser och hör och ser om nån form av bluff  väldigt ofta.  Nu senast är  det bluff-fakturorna  som  synts mest.  Fakturor som kommer till äldre  människor som äger skog eller har en liten firma och får en  faktura på tio-femtontusen  kronor för något de aldrig köpt.   Id  kapningar blir vanligare  och vanligare – lavinartad ökning säger experterna.  Bluffar på  restauranger  med t.ex. oxfilé som är nåt helt annat.  Datummärkning i affärerna  som är  falsk.  Prissättningar  på 99.90 kr  som skall låtsas vara billigare och få oss att köpa.   Hemlagat med  trivsamma namn  som påminner om Sörgårdsidyller   och Farmor  och Mormor i namnet skall  ge känsla för maten – som ändå är hur industriproducerad som helst.För att nu inte tala om alla fantastiska metoder  för att gå ner i vikt på två veckor eller  så  med piller och dieter. Uppräkningen kan bli  hur lång som helst på sånt som är bluff eller försök att få oss att gå på  reklamen. Men  det här är ju vår vardag och vi genomskådar väl ganska mycket av det vi ser.

Men det finns ju bluffar som försöker påverka  vår inre  människa  och vårt tänkande och då blir det strax krångligare  och vi blir mer okritiska. Det handlar om hur vi skall må bra och hur vi skall inrätta våra liv  och vilka riktmärken vi skall följa.  Ett exempel har du i bilden ovan. Varje tidning med självaktning måste ju hålla  sig med ett horoskop. Tidningar som har försökt ta bort sitt  har drabbats av folkstorm. På en drar man lott om vem som skall skriva det. På en annan kör man repriser på en tidigare astrologs  skrivningar. Några som helst vetenskapliga bevis  för  horoskopens värde finns inte  och ändå låter sig en del styras  av vad texten säger. Det kryllar av annonser om siare  och sierskor som säger  sig kunna läsa  din framtid i  Tarot-kort  eller med  mediala gåvor och du får  fullständigt värdelös information till priser på cirka 19.90 kr  per minut. Tänk dig att du sitter och lyssnar 30-40 minuter  och får ingenting för  dina pengar.  LIVET STYRS  INTE AV STJÄRNORNA  ELLER MEDIALA  INFON FRÅN EN  SILVERHÅRIG  DAM MED GLASÖGON  SOM DU BORDE  KÄNNA  IGEN. Livet är  större än så  och mer komplicerat  än så – och dessutom förändras både du och livet med dagar och år. Men  marknadskrafterna  och trenderna styr vår info.

Det finns en annan form av framtidstro och liv. Han säger  Se Jag är med er alla dagar intill livets slut. Var inte rädd. Vila i mig. Vad du än möter på din livsväg så är jag där. Jag som är sanningen- vägen och livet. Det  är Jesu enkla  budskap.  Det går att lita på. Det sviker aldrig. Det är ingen bluff – det är verklighet. Det är lugnet mitt i stormen.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s