Livet är så skört ibland !

Man måste inte vara på väg att dö  för att få en ny syn på livet. Dödligt sjuk och sedan friskförklarad för att börja  värdera om det som händer   i tillvaron. Det räcker  faktiskt  med plötsliga förändringar i den dagliga tillvaron. En vacker höstdag  där allting är  som vanligt. En liten tur genom  småvägar med skog  och speciellt bokskog omkring. Färger i en skala som man bara  häpnar inför.

Och  så…………….strax efter  slår  det ner nånting som betyder att den vanliga rutinen kastas över ända. Det man trodde  var lugnt  och säkert  vacklade eller  föll ihop och så vet man inte vart man skall ta vägen. Visst har du varit med om det. Höstens  färger bleknade bort.  Sommarens sol slutade värma.  Vårens knoppar fick brista bäst dom ville. Vinterns rimfrost på träden och rutan var inte alls  intressant   längre.  Nu var det bara en sak som gällde  och det var den där  sprickan i tillvaron eller det där monstret som stack upp sitt tryne  och tog all must ur dig.

Jag är säker på att du känner igen dig i beskrivningen.Salta tårar. Näsdukar  och hushållspapper. Dra ner rullgardinen  och lås dörren. Släng ut katten – den stampar så när  den går mitt i min huvudvärk.

Vi  reagerar så olika på vad vi behöver just då. Somliga vill ha närhet  och en kram eller en famn- andra vill bara vara själva tills gråten har gått över  och själen fått lugna ner sig och kroppen inte längre  darrar  och skakar.

Det finns ett par psalmverser för  den här  situationen.

Jag tror på en Gud som gråter med mig när jag gråter så allting är gråt.

En tröstande Gud som kan trösta likt den  som väntar tills gråten gått åt.

En Gud som bor inom mig … som lever med mig när jag dör.  (Christina Lövestam)

Även om jag inte ser en lösning för tårarna som skymmer den – så finns den där.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s