Änglar finns dom ?????

FSCN0951Nils F Nygren  hette han – trubaduren från Gagnef  som sjöng så underfundiga visor. En av dom hette  GLÖM INTE BORT ATT ÄNGLARNA FINNS ! Verserna berättade  om änglamöten  i bibeln och  kören påminde hela tiden om att  änglarna finns  här och nu.

Änglar är populära  både  som samlarobjekt  och som ledsagare  på riktigt. Ordet  ängel har ju en positiv klang. Hon är  som en ängel ! Han kom som en räddande ängel ! Vi hade  änglavakt  i den svåra olyckan  kan man säga utan att vara ett dugg religiös. Det lilla barnet kan få vara  så söt som en kyrkängel. Keruber som vilar med armbågarna på molnkanten  och bokmärkesänglar.  Tavlan som fanns i många hem där två  barn lekte farligt nära vattnet på bron – men den stora ängeln stod där bakom med armarna och vingarna i beredskap för att skydda  från faran.

Det finns  hela böcker  nu som skildrar möten med änglar. De mest fantastiska  skildringar med bilar i diket  eller med motorstopp. Så dyker det upp en man från ingenstans  och lyfter upp  bilen  eller  petar lite grann under motorhuven och så är han plötsligt försvunnen och allt fungerar  och bilen står på vägen igen – helt oförklarligt.  Det finns  märkliga änglasyner i krissituationer. Man trodde allt hopp var ute  eller visste inte hur man skulle orka  igenom det svåra och så kom de där med kraft  och tröst och gav mod  och tillförsikt.

Min mamma berättade att hon såg en ängel  i rummet   då jag föddes. Det  var ju kris  och krig och kanske inte  det roligaste att tänka på hur man klarar att ta hand om ett nyfött barn. men det gav henne tröst  och  mod att ha sett en gestalt av ljus.

Kanske du också har upplevelser av det slaget  som är dyrbara minnen för dig. Bibeltexterna i kyrkorna den här söndagen handlar  om änglarna. Daniel i lejongropen, Petrus  befriad från bojor och fängelse, Jakob  och himlastegen med änglar vandrande uppåt  och neråt på den. Heliga stunder. Så kan  det bli också i ditt liv att du får en upplevelse  av detta. Billy Graham skrev en bok med den  märkliga titeln ÄNGLARNA GUDS HEMLIGA  AGENTER.

Var inte rädd. GLÖM INTE BORT ATT ÄNGLARNA FINNS !!

 

Annons