Ny minister – Livets ord – religionsfrihet – rabalder !!!!

Nu är det cirkus igen – med dom ord  som rubriken ger dig.  Elisabeth Svantesson är utsedd till ny minister. Hon har varit med i Livets ord  och Ja till livet – organisationer som tydligen  är  fullständigt hopplöst  fundamentalistiska  och samhällsfientliga. Abortmotståndare  och homofober  och jag vet inte vad…

1951  antogs  den  nuvarande religionsfrihetslagen i Sverige  men den verkar inte gälla  överallt och absolut inte  när  det gäller  Livets ord. Och abortmotstånd  som Ja  till Livet står för  är ju närmast kvinnofientligt.

Det jag undrar över är – Hur  länge får man ha en kristen tro i detta land  och fortfarande räknas  som normal samhällsmedlem? Får man delta i det politiska arbetet om man är kristen.  KD  mobbas ju ständigt  och man önskar att de helst skall trilla ur riksdagen  och hålla  sig till sin konservatism på hemmaplan. Dom flesta samfund har haft barnsjukdomar eller bildats pga  av barnslig envishet i ledarfrågor mm. Men vuxit  och mognat och erkänt sina  misstag och t.o.m. bett om ursäkt för  dem och accepterats – utom Livets ord. Men det måste ju finnas variationer av samfund för oss unika  människor. Den som är utan synd skall kasta den första stenen sa Han en gång.

Hur går det ihop ?  Kan man inte använda sin unika kompetens om man har en tro ? Det känns som religiös diskriminering  när man tar del av kommentarerna om den nya ministern. Man kan alltså inte ha en Livets ordare  som minister – hon är  stockkonservativ – fundamentalist  och  opassande på grund av sin tro. Kan  man ha en muslim  som minister som kanske vill ha sharia-lagar i Sverige. Svantesson har inte bett att få tillämpa en massa bibelord i politiken men hon har sin trygghet  för sig själv i dem.

Eller ta snacket om hennes abortsyn och Ja  till livet engagemang. Diskriminerar det henne i kommande jobb ? Har hon rätt att ha den syn hon har i den frågan ? Jag kan tycka att det är konstigt med hela  den debatten. För mig personligen som anser att livet börjar vid befruktningen och inte efter att ha varit cellklump ett antal veckor så  måste  det bli en minskning i abortstatistiken.  Kvinnan har rätt att bestämma över sin egen kropp – JA ! Men  medveten om denna rättighet borde hon använda den före samlaget. Okej  nu är jag stockkonservativ  kristen fundamentalist – men det står jag för. Ingen kritik mot de kvinnor  som gjort abort – men till den lagstiftande myndigheten som  lagt upp det som det är nu.

Frågan kvarstår – får man vara med i samhället  offentligt – om man har en tro eller blir man mer och mer undanknuffad av det som är inne  och trendigt.

Jag vill leva i världen  men inte av  trender och nycker. Jag vill vara med och ge positiva lösningar i olika livsproblem. Det skulle jag inte klara utan min tro på en Gud som bryr sig. En Gud som inte är religion  och samfund – organisationer och administrationer  utan är  RELATIONER  MELLAN MÄNNISKOR  OCH GUD.  Lodrätt och vågrätt om du så vill.

 

 

Annons