Lite mera Syrien !

Ibland måste man formulera  sig lite mer än  med tankarna vid köksbordet. Jag har inga stora forum  eller  debattsidor i pressen – men jag behöver tänka i skrift  för min egen del och då tar jag bloggen till hjälp.

Läser just nu att Obama nobbar samtal med  Putin  till förmån för samtal med  gay-aktivister  i S:t Petersburg.  Kan inte låta bli att  fundera på vart balansgången i världens öden har tagit vägen. Är  hbtq frågor viktigare  än liv och död  för folket i Syrien och kanske för en hel världs öden om missilerna  börjar regna  över Syrien  och straffa död med ännu mera död. Skall straff utmätas den vägen. Är det inte viktigast att få slut på hela kriget  och få fred och återuppbyggnad att fungera. Borde inte herrar presidenter  från  USA. Ryssland  och Kina  sätta sig ner  med  FN  och Internationella domstolen i Haag och  hitta en väg med politiska lösningar – eld upphör – samtal och resultat.

Hur många  ”oskyldiga”  kommer missilerna  att döda. Militärer som går på  presidentens order – kanske  själva under hot om de inte lyder  Vad blir följderna  från Iran – Hizbollah – och andra islamistgruppers  anfall över  t.ex. Israel som betraktas som bundsförvant till USA.

Balansen på  en knivsegg är tydligen inte så viktig  som att hantera  sexuella  beteenden.

Har vi inte haft tillräckligt med  vettlöshet som utlöst tidigare  världskrig ? Har  vi ingenting lärt oss av hur den arabiska våren ser ut  och vilka kaosmakter  där släppts los ? Var är vår respekt för  människoliv ?  Är vi inte på väg att försöka avskaffa dödsstraffet i världen ?

Det finns inte bara en röd linje  –  det finns en röd cirkel som borde värna om allt liv och låta  det vi kallar straff ta juridiskt riktiga  och demokratiska vägar utan  våld.

Det var en Fridens man som sa: Allt vad ni vill att människor skall göra för er  det skall  ni också göra för  dem.

Annons