Syrien och USA och Obama !!!!

Det blir ingen bild i dag. Vi har bilderna från ruinerna  och de dödade  med oss från TV. Hur Obama  ser ut vet vi också – så nu blir det lite ord. Fantastiskt bra av  lilla Sverige att ge syrierna här permanent uppehållstillstånd och även öppna för dom anhöriga.

Men om jag hade möjlighet så skulle jag vilja  ge förslag till  Obama enligt följande. Påminna om att det var ett skott i Sarajevo som startade en världsbrand  och en galen man i Tyskland  som startade nästa. Mellan 50  och 100 missiler över Syrien med hälsning från en fredspristagare tänder hela Mellanöstern och sedan världen- Tänk om ! Ta dom pengar som en militär insats  skulle kosta och lägg dom på den humanitära sidan som ett tecken på hur västerlandets demokrati fungerar.

Höj standarden på flyktinglägren i  grannländerna  till  Syrien. Mat, förnödenheter,  vatten och hygien. Baracker med plats för barnens  förskolor och lek studier  och  samvaro.  Fältsjukhus och kliniker  på plats.Israeliska sjukhus tar redan nu emot skadade syrier.  Personal  kanske  från det militära  som kan ge trygghet  och stimulans. Det finns säkert  tusen möjligheter att förbättra  den tillvaro man har  i ökendammiga  läger.

Förhandla fram  korridorer i Syrien för civilbefolkningen som inte alls är intresserade  av att slåss utan bara vill ha fred och lugn – att komma ut ur landet för en period. Kanske dags för dom ”vita bussarna ” igen i god  Wallenbergsk anda  att köra ut civilbefolkning – familjer och framförallt barn till   platser i  lägren med andningshål från alla krigets fasor.Sjukvård  och kärlek och omsorg i st.f.  ruiner  och död. Töm Syrien på  folk som inte vill det liv som man har nu.

Utopi säger du kanske. Men kanske kunde man få fler länder att enas om  sådana planer.

Under tiden finns det bara för oss vanliga att be för  att en eskalering inte får ske  och att alla berörda parter inser att  krigets  och våldets väg bara är destruktivt.

Herre – förbarma dig över oss ! 

Annons