Surt sa räven…….

DSCN0908Visst känner du igen talesättet  om  räven  och rönnbären. De såg ju goda ut men satt så  högt uppe att han inte nådde dem  och då fick han till visdomsorden  om att de nog inte var så goda som de såg ut.

Hösten närmar sig och rönnbären stod  och glödde  av  färg så det var bara att gå ut och ta en bild. Och  förresten  rönnbärsgelé är inte alls illa. Bordsdekorationer med rönnbärsklasar på duken på festligt matbord  är vackert. Ett par väl tyngda kvistar i ett keramikkrus  är  ganska  finessrikt.  Så  räven hade kanske behövt  tänka efter lite innan han bestämde sig för att de bara var sura.

Men visst så gör vi ju om det är nåt som är ouppnåeligt.   Då är  det bara att lägga av och låta bli.  Kommer ihåg  ett samtal med några goa  vänner  som tittade på  en stuga vid en strand i en helt underbar miljö  men priset – ja det var inte precis underbart. Då sa  vännerna  halvt  på skoj men med en ton av allvar i botten Nej det går nog inte och det är säkert miljoner myggor  där om kvällarna.

Visst är  det ganska vanligt att vi ger upp för att det är surt  eller  för att det är så myggigt att det inte är lönt att tänka på. Kanske du har  nåt på gång inför hösten som du skulle vilja göra. Du har drömt om det länge  och du har  ganska konkreta planer för vad det är  och hur det skulle kunna bli  men du vågar inte. Du slår  det ifrån dig än en gång med sura rönnbär och miljoner myggor.

Tänk en gång till ! Det kanske  hör ihop med din livsuppgift.  Det kanske är det där helt omoderna ordet ”kallelse ”  som bränner till ibland. Prata med nån du har förtroende för. Dela dina visioner  och drömmar med nån som känner dig och din kapacitet Kanske  det förändrar hela ditt liv.

Släng rönnbären och myggorna  åt sidan.  Jag tror att det var  den  heliga Birgitta som bad; VISA MIG DIN VÄG  OCH GE MIG MOD ATT GÅ DEN !!!!