Tidens snabba gång…

DSCN08951943 står  det som utgivningsår på vår upplaga av sångboken  ”NU SKALL VI SJUNGA”. Lite  trasig  och lite nött i kanten är  den visst. Men tänk hur aningslöst allting var då. Hur  långt bort  de främmande länderna var. Exotiska djur  och folkslag. I barnslig  okunnighet kunde man sjunga visor  som de ovan som ju handlar om  Nilens strand  och vad man kunde  hitta  där.Man förstod inte riktigt sammanhangen då. Man var sig själv närmast och allt annat var långt borta.

Världen nu ser helt annorlunda ut. Avstånden har krympt till absolut ingenting och vi har just nu Kairo- Alexandria ,  Muslimer  och kopter ,  Mursianhängare och motståndare i vår egen TV soffa. Ond bråd död  i hundratal och skadade i tusental alldeles inpå oss En verklighet som vi bara kan ana oss till hemma  i vår ”trygga värld”. Det går inte att sätta sig in i det lidande  som  de i Egypten just nu får utstå. Sorg  över förlorade anhöriga – barn och vuxna. Maktlösheten mitt i allt detta. Demonstrationer och skjutvapen mot är en dålig ekvation.

Vad  gör  vi ? Vad kan vi göra ?  Risken är ju att vi bara rycker på axlarna och suckar över eländet. Organisationen OPEN DOORS  som vet mycket om livet i Syrien har nog samma info när  det gäller  Egypten.  Människors  intensiva  och tårfyllda begäran – KOM IHÅG OSS  OCH BE FÖR OSS. Be  kan det vara nåt det ? Är det inte bara att flumma bort allt ? Jag tror inte  det- Det har kommit så många berättelser om vad bönen betytt från andra håll. Bakom järnridån medan den fanns. På andra sidan muren i Berlin när den fanns. Husförsamlingarna  i Kina  som har vuxit till miljoner deltagare. Försoningsscener man inte trodde var möjliga. Bön har befriat och läkt  och gett  hopp.

Ta en stund  och be för Egypten. Syrien,  hela  Mellanöstern och alla de platser där man strider mot varandra. Be om fred och frid  och nytt hopp. Vi kan bli många som ber och får se resultat.

 

Annons