Seriefigurer…….. eller roller ???

3447786819CAJ1S7TY

 

Seriefigurer finns det massor av . Kanske du nån gång har tänkt att det vore ganska skönt att vara en sån figur med alla dom egenskaper figuren har. Tänk dig att vara Stålmannen  eller Fantomen  som rensar upp  i banditvärlden- Kanske  Joakim von Anka som simmar omkring i pengar  i sitt hemliga bankvalv.  Katten Gustav  som fullständigt struntar i alla  vanliga regler  och bara är lat  precis  när han vill. Goa  Snobben eller nån annan – vet inte vilken som är din favorit.

Min favorit är  Skalman med sin mat  och sovklocka  och sitt väldigt innehållsrika skal. Där finns ju det mesta för vilken  situation man än kan hamna i  – det löser sig alltid.  Spelar ingen roll  om man behöver en skruvmejsel  eller en helikopter – Skalman har allt i skalet.

Somliga tror att detta att vara en kristen och ha en tro är att leva som Skalman. MAN HAR EN MAT OCH SOVKLOCKA   som innebär att man går i kyrkan  vid bestämda tider och allt annat  får vara då.  Man har tillgångar inne i skalet som det bara är att plocka fram i varje livssituation  och så fixar det sig. Nån sorts genväg genom alla problem  och bekymmer en behändig  och lättsam väg genom livet.

Det jag gillar hos  Skalman är hans bekymmerslöshet.  Han vet att det finns en väg att klara det  hela med – vad än problemet är. Men jag vet att den  bekymmerslösheten har jag inte inom mitt eget ”skal”  den kommer från ett helt annat håll. Jag gör mig ofta bekymmer. För att vara riktigt säker så här jag dom bekymren i ett anteckningsblock  bredvid sängen så jag skall kunna bläddra i det när jag vaknar  tidigt på morronen. Det finns  en som är större än alla mina bekymmer och som har lovat att bry sig om mig varje dag  och varje ögonblick. Det står en del om detta  i Bergspredikan  Matteus evangeliums  sjätte kapitel med början på vers  25. En ganska fantastisk  läsning när tillvaron håller på att gå sönder-

Skalman bleknar bort  när  Jesus  kommer fram.

 

Annons