Finns Gud på internet ???????????

DSCN0791

Vår värld nu speglas så mycket på Internet.  Nyheter – TV – Musikfiler – spel – SMS –  E-post – Twitter – Instagram – Face Book  och så mycket mer. Har Gud nån plats här ? Är han med i den tekniska utvecklingen eller blir han lite efter som  farfar  och farmor  när barnbarnen kan mer ?

Bilden ovan har jag komponerat i Soraya-garn med  långsöm. Du ser ett antal dörrar  som alla  verkar stängda  framför  och bakom varandra. En vägg med bara dörrar som borde göra det omöjligt att gå in. Så en Kristusgestalt  som går rakt igenom hela  paketet med dörrar – helt enkelt därför att  det är Han som är själva vägen genom allt.

Okey  det finns  webbkyrkor  och portaler  på nätet. Det finns bloggar som den du är inne på just nu som försöker ge  en plats för reflektion om  tro  och liv – himmel och jord – Gud  och Jesus gestalten. Alltsammans försök från oss som har en tro som vi gärna vill dela med oss av  och berätta om.

Jag tror inte att Gud själv sitter med en laptop och ett  facebook program och skriver  med bilder  och fetstil om livet  för dig och mig. Men jag tror att precis som  Han inspirerade profeter och lärare- apostlar och evangelister en gång för länge sen till det som blev BOKEN  den mest lästa i hela  världen så kan han ge uppdrag  åt vanliga datoranvändare och telefon  SMSare  att föra  Hans  kärleksfulla ord  också ut på nätet  och just till dig när du som bäst behöver det.

Han vet att det inte alltid är  det lättaste att klara av livsvägen  och därför ger Han oss Hjälparen  och hjälpare på vägen – inte domare med  rött kort eller andra åtgärder för utvisning.

Den med allra sämst förutsättningar – en rövare på ett kors – fick svar på sin  bön: I dag skall du vara med mig i paradiset. Det behövde bara en knappt hörbar vädjan eller bön och så föddes ett nytt liv.

Jag hoppas själv att min  enkla blogg  och mina rader på  nätet skall kunna vara en uppmuntran och ett ljus  för någon som läser.  En nåd att stilla bedja om.

Annons