Några bilder till från målardagarna….

DSCN0878DSCN0880Måste bara skicka med några bilder till från målardagarna. 10 deltagare har  suttit under  tre dagar och målat  cirka  45  bilder. Den övre bilden här har ett blandat innehåll  med  både form och färg  och text  för att fånga så många sinnen som det bara är möjligt. Detaljer ur landskap  fångade på ett fint sätt för  betraktarens ögon. Man tittar och minns  och får hjälp av texten att komma ihåg. Vackert och nära.

Den undre bilden är ett porträtt i solen som målats av den yngsta deltagaren. Hon har varit med på dagarna i flera år  och gått igenom en  härlig utveckling i sitt måleri  och visst blev det en härlig bild av hennes jobb.

Så målar vi våra livsbilder olika  efter våra personligheter. Skriver vår livshistoria  ibland med fet stil  och starka färger. Ibland försiktigare med lite mindre tyngd på pennan  och en mer återhållsam färgskala.  Tänk om vi kunde se bakom alla texter och bilder  som  människor vi möter ger oss. Läsa mellan raderna  – allt det där outsagda som finns där  och som man egentligen ville prata om eller beskriva i bild.

Alltför ofta när vi  ser varandra säger vi  ” Allt väl ” med ett litet frågetecken  men har kanske inte alls funderat på om vi har tid  att vänta på ett svar. Bara skynda vidare. Det  finns dagar när man behöver nån som har tid att lyssna och bryr sig om hur det egentligen står till. Det finns dagar  när vi kanske inte vill berätta. Man vill koppla in hjärna  och känslorna innan man  börjar prata.

Att ge av sin tid är en av de viktigaste bitarna i livet. Det överträffar alla presenter och prylar  som man kan slänga omkring sig ibland.