En bok till från min solstol…..

DSCN0867Som den bokmal jag är  så kan jag bara inte låta bli att tipsa  dig om en bok till. Du ser omslaget här ovan.  Jonas Helgesson  har gett ut flera böcker och medverkat i TV  och på massor med  ”ewents” runt om i  Sverige  och  grannländer.

När han kom till världen hade han navelsträngen lindad om halsen och drabbades av syrebrist i  40 minuter. Läkarna då gav honom inte en chans till  ett ”normalt” liv. Han skulle inte kunna gå inte  tala mm.  Men det är faktiskt allt det han inte skulle kunna som han gör nu. Han går – spelar golf – kör bil – har eget företag – är gift – reser omkring och håller föredrag som  handlar om motivation  och att våga göra  det man kan och är bra på.

När  han skall beskriva sitt liv med ett motto eller talesätt så väljer han det som finns på bokens omslag.

DET BLIR INTE ALLTID SOM MAN TÄNKT SIG –  IBLAND BLIR DET BÄTTRE !!!!

Vad mycket jag har blivit påmind om och lärt mig genom läsningen av denna bok.Målsättningar och sentenser. Fördomar som man behöver skala bort. Guldkorn att leva med och ta till sig – för  alla är vi ju på ett eller annat sätt handikappade.

Ett par exempel: Jonas gillar  Golf  som sport  för där har ju alla  ett handikapp.   Etiketter  sätter man på julklappar  och inte på  människor. Snart sagt nåt guldkorn på var och varannan sida.

Jag skriver inte mer om detta – tag till dig boken – läs  och skratta och gråt om vartannat. Tack Jonas för alla  dina kloka ord  och dina små skyltar för vägledning genom  liv och vardag.

 

Annons