Samklang efter ett samarbete……..

fiskare 019Du ser knappast nåt speciellt  med den här bilden av  en sjö och ett vackert landskap omkring den. Men vi som varit där vet ju att det är nåt  märkvärdigt med den. Sjön är konstgjord – utgrävd – utvidgad och har fått större plats i miljön. Ett  väldigt fint samarbete mellan människan och naturen. Dessutom så finns det utplanterad fisk i sjön som vi som gäster hos  goda vänner som bor vid sjön hat fått vara med och fiska.

Jag är ofta kvar vid den där känslan som vattenblänk  och vattenspegel ger i ett landskap. Det må vara som här en konstgjord sjö eller en liten skogstjärn. Kanske någon av de tusen sjöarna i mitt hemland eller havet som jag ofta ser nu där vi har vårt hem nu. Det är lika vackert överallt. Man bara fastnar med ögonen och sinnet i krusning , spegel eller vågor. Det måste vara ett samspel  nerlagt i oss sen skapelsen att kunna njuta av detta.

På tal om vatten – utanför vårt köksfönster finns det ofta en vattenpöl intill dagvattenbrunnen. Allt rinner inte ner direkt. Så har vi förskolor  i närheten  och barn som ,med sina fröknar går förbi – nej dom går inte bara förbi – är det vatten i pölen så blir  det alltid en väg igenom. Blöta skor  och byxben är resultatet av promenaden. Man stampar, skvätter  skrattar och njuter.  Tro mig till och med tonåringar som kommer med skolbussen tar gärna samma väg och passar på att skvätta på varann. Skulle inte förvåna ett dugg om en vuxen står där en dag och vickar på tårna i den lilla pölen.

Vatten är liv. Brist på vatten är ofta lidande  och nöd. Ökentorka ger inga skördar. Det måste samarbete och samklang för att odla upp torra marker. Vi  märker mycket väl när vi törstar  och bara måste få ett glas vatten för att må bra.

Man kan tala om en törst invärtes  också – en längtan efter något som berikar livet. Något  som tar tag i mina torra tankar och ger liv i  tillvaron. Jakten efter  livets  källflöden- Om någon törstar sa Han en gång på  nån dammig väg  upp till templet i Jerusalem – så kom till mig  och drick av livets vatten. På den vägen har miljoner  människor hittat  en väg med närhet till  friska vattenkällor. Med kupade händer har man tagit emot vad tron på en levande Gud kan ge.

 

Annons