Att vara med och skapa något……….

untitledvalöAtt få vara med och skapa något med egna händer är fantastiskt  och roligt. Spelar egentligen inte så stor roll om det handlar om att måla, sy , snickra . skriva, laga mat eller  nåt annat. Att våga ta tag i det  man längtar efter att göra. Kanske få lite vägledning och inspiration  mitt i all transpiration och strävan.  Hitta vägar som är möjliga att gå på. Hitta sin egen stil  och det som just min personlighet  har anlag att bli bra på.  Utmaning – våga  försöka – och tillfredsställelsen när  det lyckas  och det blir nåt av det hela.

Bilden du ser här är målad av en av deltagarna i förra sommarens  målardagar på  Gullbrannagården. Visst är den fin – målad efter  ett tidningsurklipp och med lite  steg för steg instruktion från mig som kursledare.

Jag gillar  det där med uppmuntran. Det där med att ta tag i de positiva bitarna som man upptäcker en efter en. Det där med att se glädjen hos den som ger sig på en tillsynes ganska svår  uppgift men vågar  och  man  ser hur det börjar lysa kring penslar  färger  och ansikte när  det visar sig att  det blir nåt av det hela.

Det finns målardagar i sommar också  i vecka  31  på Gullbranna. Fyra platser kvar i den grupp på tolv som kursen kan ta. Våga  vara med och pröva om  vingarna bär – förlåt penslarna   ger ut färg som du vill. Jag lovar dig tre  spännande dagar.

Det här gäller ju inte bara  nåra målardagar. Det här är ju  nåt som sker i det vanliga livet. Livet bjuder ju också på en massa  utmaningar. Visst finns det uppgifter inför vilka du stannat upp och  funderat på om du skulle våga. Yrkesuppgifter – hobby och intressebitar – resor – relationer och så alla projekt. Vi hamnar ju i de flesta fall  i nån sorts  projektålder ett tag. Ibland lyckas vi med det vi tänker  ibland går  det mindre bra. Men vi vågar ändå nästa gång igen. Det handlar ju inte om tur utan om att hitta mening och mål med det vi gör.Du behöver inte ta livets utmaningar ensam –  det finns Någon  som lovat vara med på resan genom tillvaron på en smal men säker  väg.

 

 

Annons