Midsommarafton är inne……….

DSCN0853

Visst är det nåt speciellt med midsommar. Äntligen är den här och man kan njuta av att det verkligen är sommar. Idag kanske typisk svensk sommar med sol – häftiga regnskurar  och varning för kraftig åska enligt SMHI.  Men det är midsommar.  Blommor skall plockas. Stången skall kläs.  Sen skall den resas  och smågrodorna  får  hoppa runt  utan öron och svansar. Musiken skall tona med folkliga låtar från spelmanslag. Fioler och dragspel – med gånglåtar  och polskor. Och så är det ju maten – färsk potatis  och sill  och sallader – jordgubbar och grädde – glass i stora lass.  Alla har vi ju våra traditionella  bitar att ta fram och smaka på.

För oss här hemma är det lite  extra varje midsommar. Vi gifte oss midsommarafton och det är nu 51 – femtioett – år sedan.  År med  en  provkarta av upplevelser – utmaningar – flyttlass åt olika håll – positiva  upplevelser och givetvis  också sånt som har varit svårt att hantera. Men vi har klarat det tillsammans och med hjälp från  ovan  när  det varit svårt. Nu sitter vi här med tacksamheten över vad livet gett och ger. Tacksamhet också över att få vara med  fortfarande. Uppleva  barn  och barnbarn och få vara med och hjälpa till på olika sätt när logistiken inte alltid  räcker till.

Predikouppdrag på olika håll. Målarkurs varje sommar för att inspirera  dem som  känner att de vill ha lite mer. Kontakt med vänner i en härlig gemenskap av samtal och bön. Visst är livet fantastiskt i vår värld och i vårt land.

Vill bara önska dig som läser just nu  en  riktigt skön midsommar. Glad midsommar säger vi. Men det bästa och det starkaste  i ord  och verklighet vi från oss kan ge dig är en rikligen VÄLSIGNAD  MIDSOMMAR.