Vågar du vila ???

DSCN0670Tänk vad en vattenspegel kan göra med oss. Får oss att bli stilla i förundran, njuta av skiftningarna vi ser. Ibland är  det sjö eller hav – ibland kanske bara en liten damm – ibland en bäck eller som här en bit av Lagan mitt inne i Laholm. Ett stycke mark i älven och strömmande vatten på båda  sidor  och en promenadstig vid sidan om. Vissa dagar är det fullt med folk som står och kastar  sina beten och vevar in igen och hoppas på fångst, men den här dagen var det lugnt och stilla och vi satt på en bänk och njöt av sceneriet. Vilade i  ett stycke natur.

Säg mig – vågar du vila nån gång ? Har du tid att vila ? Törs du ta en stund och göra absolut ingenting ?

Våra vardagstimmar är  så fyllda av så mycket. Det surrar av ljud överallt. Motorer, fläktar, sorl  och buller.  Telefonsignaler – pip om inkommande sms – musik i öronen –  datorer som blinkar om nya meddelanden –  alla måste, måste , måste – annars spricker hela logistiken och man vet inte vart man skall ta vägen med  allt. Mitt i röran skall man ju leva också och vara något så när normal mot dem man  möter. Modekrav – trender – och man  får höra och se på reklamen om den eller den prylen som är ett måste för  sommaren. Köp nu och betala  sen.. medan  reklamens röster  skriker i färger och stora bokstäver. Den och den TV serien får man ju inte missa – och ibland har man mer kunskap om figurerna i serien än dem man lever med i verkligheten.

VÅGA BRYT MÖNSTRET !  TA EN PAUS  FRÅN HELA RÖRAN IBLAND !  Sätt dig ner eller lägg dig ner  eller  gå en promenad  och gör ingenting av dina måsten. Våga bli stilla. Våga blunda. Våga  låta bli att lyssna. Framför allt var inte rädd om det blir tyst en liten stund.  Jag rekommenderar inga  metoder av det ena eller det andra slaget – det är så mycket som kan leda fel. Men jag vet att  i tystnaden finns det en chans att du upptäcker vad du egentligen längtar efter. Och jag tror att du märker att du vill nånting mer – nånting djupare – nånting med mer mening för ditt liv.

Jag har hittat det och miljoner med mig i en tro – den kristna tron – som faktiskt ger både vägledning, mening  och mål.  Visst känner du nåt särskilt  när du går in i en kyrka – tom kyrka – ibland.En vägkyrka kanske eller ett litet kapell.  En stillhet och ro – en helig närvaro av någon som vill dig väl. Våga vila en stund  och hitta rätt.

 

Annons