Dags att ta fram sekatören och titta på rosorna.

DSCN0519Nu är det dags Dom små mössöronen på björkarna slår ut och det skimrar av grönt. Värmen  har kommit  och det regnade  och gav ny friskhet  både i luften och på marken. Då är det dags att ta fram sekatören och sätta sig vid rosorna  och klippa bort en del torrt och tråkigt.  Fatta beslut om vid vilken nivå man skall ta det hela. Kanske till och med rådfråga nån som vet mer om det hela. Min fru Ingrid har en bror som vet det mesta om det här  med rosor och vet precis vid vilket ställe på plantan det är lämpligt att knipsa av. Skönt med kloka råd.

Och så sitter man där med sekatören i hand och kan helt enkelt inte låta bli att tänka på det egna livet. Dagar – veckor – månader och år. Sånt som har varit  och sånt som är just nu och sånt som kommer. Visst finns det en hel del som man önskar att man kunde knipsa bort. Men  det finns ju ingen sekatör för minnen och inteheller för funderingar om framtiden.

Men jag tror att det borde finnas en sekatör  för livets villervalla på nära håll. Det är ju så mycket man vill. En del är man bra på och en del är man mindre bra på. Somligt av det man sysslar med kanske nån annan skulle göra i stället Annat kanske man borde ägna lite mer uppmärksamhet åt för att få livets dagar att blomma riktigt skönt. Men prioritering är svårt. 12 sätt att bli lycklig läste jag en artikel som hette.12 hemligheter som man kunde ta efter och pröva.Typ: Tänka positivt -Leva  i nuet – öva på att ta makten över mina tankar  eller  tänk som en lycklig… Tveksamt om man skapar lycka  den vägen.

Jag tror att det finns två viktiga saker – prioritering  och tacksamhet. Vad är  det viktigaste i mitt liv ? Lista fem viktiga saker och placera dem sen i  ordning med den allra viktigaste först. Svårt men nyttigt.  Och sen – tacka för det vi har. Tackla för självklarheterna som finns omkring dig. Tacka för allt det unika som just du har och som berikar ditt liv varje dag.

Kanske nåt måste knipsas bort för att annat skall leva  växa och blomma. Tankar – attityder – dömanden – anklagelser och skuldkänslor – Befria till liv här  och nu !

 

Annons