Väntans tider – talar man om ibland….

DSCN0471Det här kan väl få vara en bild av väntan – när  det nu är Valborgsmässoafton. Sjösättningen är en bit bort men båten  ligger vid den lilla slipen i Laxvik så det är inga större problem att komma i  vattnet. En liten knuff efter att man lossat repet och sen börjar  det klucka så som det gör på  ljuvliga sommarvatten. En ganska enkel bild av förväntan.

Jag vet ju inte vad du väntar på just nu – jag bara vet att vi kan uppleva väntan väldigt olika. Vi står där kanske med vår kölapp i  nån vagn före oss och så – typiskt  tar kassaremsan slut och det behövs ny rulle – fel kassa igen en gång.

Det kan ju också vara en väntan med betydligt större intensitet än den i en kassakö. Det kan handla om viktiga besked  och vi väntar på telefon eller brev som skall ge oss besked så att vi kan gå vidare. Det kan vara ett efterlängtat brev från nån vän.

Jag  kan bekänna att min mamma medan hon levde saknade brev från mig ibland. Vi bodde ju i var sitt land. Då  skickade hon ett brev där hon meddelade att hon fortfarande hade samma adress och ibland med bifogat svarsporto. Givetvis fick jag skynda mig att skriva då.

Det finns ett ord som är nära släkt med väntan  och det ordet förväntan. Visst vore det skönt om all vår väntan kunde förvandlas till förväntan. Men nu är livet inte så enkelt. Men det finns ett tredje ord som jag vill ha med och det är ordet förtröstan. Ett ord som är baserat på att det finns  nån som vill mig väl  och styr tillvaron med kärlek  och omsorg. Som din dag så skall din kraft ock vara – hetr det i den gamla psalmen..

 

Annons