Ensam är stark… stämmer inte !

oktober 08 025

 

Det verkar som om ett av dom stora bekymren i vårt dagliga liv är ensamheten. Tidningarna skriver  spaltmetervis  om det.  Trots alla sociala medier  och kontaktytor som Face  book, Twitter , Instagram mm. Det hjälper ju så lite med ”kontakter” via  nätet när den andra bänken är tom  och det inte är nån idé att duka på bordet när ändå ingen finns där.

Ensamma mamman. Bonde sker fru. Dejtingsajter i mängd. Allt för att försöka hitta någon att vara tillsammans med. Men det är inte så ofta som det leder rätt. Förhoppningar grusas.Meningslösheten tar över  och man vet inte vad man skall göra  eller vart man skall ta vägen med sin ensamhet.

Det finns alldeles för många  exempel på detta. Livet som tog slut  och bara blev sorg när livskamraten blev sjuk och dog. Livet tog slut för henne  som bara blev lämnad åt sidan för en annan. Livet tog slut när de gamla vännerna försvann en efter en och ingen mer fanns att dela vardagen med. Livet tog slut  när jobbet tog slut och en del av identiteten försvann -vem är man när man intre ens kan svara på frågan – och vad jobbar du med?  Ensam ensam ensam !

Kanske borde vi  öppna oss lite mer  och våga fråga lite mer om hur  människor omkring oss mår. Då också ha tid att vänta på svaret som kanske blir långt  och inte bara ett – jodå det rullar  väl på. Kanske behöver vi sätta oss på den tomma bänken  och ta fram vardagens fikakorg för en stund av gemenskap. Den stunden kanske räddar en annan  människas liv. I alla fall ger den en liten stund av guldkant i tillvarons ensamhet.

Putsa bort stressen från dina dubbelslipade glasögon. Ta av dig solglasögonens anonymitetsbågar och se den människa du har framför dig. Bjud på en stund av befrielse från ensamhetens ångest för den som behöver det.