Gräset på andra sidan planket sägs vara grönare – ???

DSCN0805Vi var på  stadsbondgården för att titta på alla nya  getter och lamm. Vi  var vårt yngsta barnbarn Clara  och så  Ingrid   och jag. Dom  afrikanska getternas killingar var jättesöta där dom studsade omkring. Sist på utflykten gick vi till lammen som fanns i en stor hage tillsammans  16 stycken lamm  och så ett  antal tackor – gutefår.När Clara och jag kom fram dit så såg  vi lammen på bilden helt utanför  stängslet. Dom hade krupit under nätet och betade nu på utsidan. Ganska snart kom det en man ur personalen med morötter  i händerna för att försöka locka in dem igen. Vi fick en lite  spännande övning i att hjälpa till att mota in dem igen till sina mammor. Det var  inte det lättaste men det gick. Sen när alla var inne började vi gå därifrån – men hann inte långt innan  nån av dem kröp ut igen. Jag måste ju säga att gräset utanför knappast var bättre än det på insidan.

Vad lär vi av detta ?  Man tror ju alltid säger talesättet att gräset är grönare på andra sidan planket – eller  nån annan plats än den vi just då är på. Kanske  det stämmer ibland – men för det mesta är det nog så att det jag just nu gör  eller lever med inte alls skäms för sig. Det är just min trygga vardag här  och nu. Om jag skall sadla om  och göra nåt annat eller uppleva nåt nytt  så är  det knappast vägen under eller över stängslet som gäller. Det skall till några andra vägar och framförallt  öppningsbara grindar för att komma vidare.

Ibland står  vi och sparkar på en osynlig glasvägg och kommer ingenstans. Tittar vi åt sidorna i ett bredare perspektiv så kanske den öppna grinden finns alldeles intill. Att gå igenom den ger  kanske oanade möjligheter till ett nytt liv  och en vardag i helt nytt ljus.

Det var en jag tror på som för längesen sa: Jag är vägen, sanningen  och livet.

 

Annons