Går ditt pussel ihop…….?

DSCN0777Det händer att vi lägger pussel i familjen med barn och barnbarn. Här  ett kanske 65 år gammalt pussel som  min fru fick från Amerika när hon var en liten tjej. En gång om året blir det här pusslet lagt. Tre  små grisar   och stora stygga vargen. Tittar du noga på bilden så ser du att det  fattas en bit.  Vi letade men hittade den inte och ritade av hålet för att göra en egen variant. Men nästa dag hittade vi biten som ramlat under soffan utan att vi märkt det.

Tänker på ditt och mitt livspussel  – både vardagens pussel med logistik och vanliga  bekymmer  och livets stora pussel och vad det nu blir av det när  det är färdigt. Är det inte så för dig också att ibland ser man att det fattas en bit i bilden  och man letar och längtar att hitta rätt. Dåligt med tålamod har man  och så bestämmer  man sig för att rita av konturen och sedan försöka måla in dom rätta färgerna  för att livet skall bli lyckat och hålet – glappet  övertäckt. Det lyckas inte alltid så bra. Fel konturer  eller fel färg gör att det stör i bilden och man förstår att det är en originalbit  som fattas.

Det är tålamodsprövande att vänta – men det kan vara det enda riktiga – för biten finns ju där nånstans. Inte under soffan precis – men i ett möte med en vän , en plötslig  tanke -ett citat ur en bok – ett brev eller kort – eller kanske ett minne som dyker upp och klargör var biten finns. Du känner säkert igen dig i detta.

För oss på hemmaplan händer det ofta att det är ett bibelord  som blir vägen till den bit som fattas, typ:  Gör er inga bekymmer – Du omsluter mig på alla sidor  och håller mig i Din hand – Jag vill ge dig en  framtid  och ett hopp. Trygghet och vägledning. Lugn i stormen. Stillheten och glädjen när luckan fylls ut – hålet inte längre  finns. Originalbilden efter skapelsens finns där igen. Precis som det var tänkt.

 

Annons