Bra dagar, veckor eller svåra – sånt är livet !

Augusti 08 013Vet inte hur just din vecka har varit om du andas ut nu när det är lördag eller  om du med glädje tänker tillbaka på veckan som var. Det kan vara så mycket som fyller ditt och mitt liv. En del är okomplicerat  och en del är  inte så lätt att hantera.

Vad jag vet är att när man är mitt i det jobbiga  och svåra  så är det skönt att ha nånting att se fram emot.Ungefär som  öppningen mellan träden på Prins Bertils stig längs med stranden i vår  stad. I gluggen mellan  barr och löv och gräs skymtar horisonten med ett nytt perspektiv. Ett perspektiv där himmel och hav möts.

Jag tror att det finns en inneboende längtan hos alla  efter just detta möte. Ett möte som glimmar till  mitt i vardagen  och lyfter blicken en liten bit över alla krångligheter och bekymmer. Det är ganska lätt att prata om andlighet – men det gäller att göra det med ödmjukhet. En dam från Jehovas vittnen ringde på vår dörr här en dag. Hon visste  precis hur allting var och var beredd att med  Vakttornets  och Vaknas hjälp lägga ut texten för mig. Hon fick inte chansen och jag beklagade att hon hamnat i denna vilsenhet. Mycket av det som kallas andlighet nu är mer eller mindre dimmigt -medan den tro som omfattas av drygt två miljarder människor i världen betraktas som ute  och förlegad.  Jag tror att den äkta  och personligen upplevda kristna tro ger en framtid  och ett hopp.

Jag möter och lär känna  människor som levt i missbruk och elände och nu har ett nytt liv. Du har säkert sett en del av dem du också  t.o.m. i Tv i programmen från  Clara kyrka i Stockholm. Jag möter  människor som upplevt en beröring i sina liv  just i mötet mellan himmel och jord i deras vardag. Människor som det lyser och sjunger om där dom går livsvägen fram – Människor som upptäckt och sett en levande Gud.

Vi  i vår lilla familj lever i den tron Vi vet att Han är med oss både i det lätta och det svåra och ser Hans under  i vår vardagsvärld.

 

 

Annons