Mellan dagar eller vanliga dagar.

Måndag,tisdag  och onsdag i påskveckan – mellan palmsöndag  och skärtorsdag kan man nog kalla för mellandagar. Läser man om vad som hände på Jesu tid  under  de dagarna så upptäcker man ganska snart att de  inte är  så  dramatiska  i yttre avseende. Jesus  fortsätter att undervisa alla som vill lyssna. Svarar på frågor  från skriftlärda och andra. Gråter över att Jerusalem inte fattar  vad det hela just nu handlar om. Undervisar om den yttersta tiden – nog så dramatiskt. Men  det sker inga under och tecken. Det är lugnt.

Men på den ,motsatta sidan Jesu motståndare är   det mer dramatik. Översteprästen samlar  stora rådet  för att  tala om hur ,man skall göra med  JESUS   som just nu tar all uppmärksamhet- Man konstaterar  att man kan ju inte göra så mycket -”hela världen löper ju efter  honom”. Samtalen slutar med att man kommer överens om att han  måste dödas. Den egna makten är ju i farozonen om allt folket hyllar honom.

Hur ser dina och mina mellandagar just nu ut? Jobb för en del av oss. Lov för andra. Pyssel och  matplanering för påskafton.  Lammstek kanske det blir. Ägg skall vi måla  och äta – kommer inte ihåg hur  stor ökningen av ägg är just till påsk – men den är stor. Gula  kycklingar – godis -påskgummor – allt skall vara på plats.  Tid att tänka på vad påsken egentligen innehåller  blir det inte så mycket av – kanske ? Påsken har ju inte heller i kyrkorna  samma  utbud  som julen med ottor  och midnattsmässor.

Påskens  innehåll säger framför allt annat att det finns en Gud som älskar dig så mycket att Han har gett precis allt  för  dig och mig. Det finns ett fantastiskt bibelord att tänka på i mellandagarna: Så älskade  Gud världen  att Han utgav sin enfödde  Son – för att var och en som tror  på honom  inte skall förgås….Joh.3:16.

Ta det ordet och gör  det till din verklighet  och ingen dag blir mer som vanligt.

Annons