Var är våren …? Flyttfåglarna – krokusen etc…?

 

DSCN0790Den här bilden  ger ett intryck av den förmåga  som en fågel kan ha  att utnyttja  uppvinden breda ut vingarna och så bara vila  stilla där uppe  ett tag och ha en fullständig koll på allt det som rör sig nere på marken. Tänk om man kunde göra  så  och  ha koll på  väder  och vind. och allt det som rör sig och har liv nere på marknivå.  Visst vi kan finnas där med teknikens hjälp i helikopter eller luftballong –  men det är nog inte riktigt detsamma – med tystnad stillhet  och en bärande kraft utan tekniska  drivmedel.

Tänk om man kunde segla så över vardagens alla bekymmer  och problem. Få  nytt perspektiv på allt  det man rotar med på  den vanliga marknivån. Kunna se vad som finns vid morgondagens horisontrand och vara beredd på det som kommer att hända  då när  vi kommer dit.

Nu funkar det ju inte så och det kanske är bäst så.  Dom gamla orden om att inte göra sig bekymmer för morrondagen är  ändå ganska trygga. Det finns alltid en väg – om inte igenom  så omkring – för att sen orka  ta i det som var svårt. Få en aning om hur krokusen pressat sig fram mot  solljuset och värmen och så står där och lyser. Flyttfågeln  reagerat på sin  inre radar – tagit en paus – för att sen komma fram till de välkända markerna  och träden.

Det finns någon som styr vinden  och ger dig den uppvind du behöver för  att ta dig vidare. Någon som bryr sig och älskar  just dig. Det är Honom påsken handlar om. Jag tänker  komma med lite mer  bilder   och texter  de olika påskdagarna. Vi ses !

Annons