Mötesplatser……

En bild där  himmel, hav och jord möts. En vy från den yttersta skärgården  i Bottenviken på den finska sidan.

DSCN0786

 

Byta ett ord  eller två – gjorde det lätt gå. Alla människors möten borde vara så. Skaldens  versrader för  möten.

Har vi tid för möten idag ? Om du frågar  den du möter hur han eller hon mår – har du tid att vänta på svaret eller nöjer du dig med  ett hyfsat –  eller ett jo, det rullar på. Facebook är ju ett accepterat sätt att höra  och se varandra. Men hur är   det med face  to face ? Knappa in ett SMS är  ett lättvindigt sätt men den som får  det hade kanske hellre  hört din röst  och sett dit ansikte och ditt kroppsspråk  för  att förstå vad du egentligen tycker- inse om det stämmer överens med det du skrev.

Det borde vara lite himmel  över varje jordiskt möte människor emellan. Himmelskt i den meningen att det säger att du  och den du möter är unika  och värdefulla. Himmelskt i den meningen att du kan känna dig trygg i mötet. Du vet att avstånden kan krympas ner ännu mer. Att vi kommer att få vara intill varandra i samtal och förståelse. Mötet kan leda till en gemenskap  som  bygger broar mellan oss.

Den där underbara känslan man kan få när man ser hu himmel, hav och jord kan mötas  som i en  omfamning av glädje, ljus  och frid. Den kan infinna sig  i ett möte  oss emellan där  murar rivs ner – förlåtelse  banar nya vägar –  och kärleken blir störst av allt.

Möt dagen – fånga den och möt  människorna som kommer i din väg