Tiden går så fort…..

Halva  februari har redan  gått. Vart tar dagarna vägen. Man hinner ju inte tänka ens  så har
en vecka  försvunnit igen.  Känner du igen dig ….?  Visst önskar jag ibland att  tiden kunde ta en liten extra paus. Men det är ju med livet precis  som med den där skylten vid kommungränsen ”TOMGÅNGSKÖRNING  MAX  EN MINUT”.Någon  klok människa har sagt ungefär så här: Livet är  det som pågår  medan vi sysslar med eller  fastnar i  nåt annat.

Viktiga saker tycker vi kanske att vi gör – men är   det så säkert. Pratade här  för ett tag sen med en god vän om detta. Vad vi  egentligen bryr oss om och då kom vi in på detta med att spara ”bra att ha saker”. Garaget,  vinden,förrådet kan vara fullt med just dom sakerna. Lagda undan – sparade  för kommande eventuella behov. NU är  dom inte aktuella  och ändå så får dom så mycket omsorg  av oss. Kanske borde vi sortera och rensa lite grann för  att få plats  med  det som  är nödvändigt just nu.

Nu är ju det enda  vi säkert har. Jag har  sett en  gammal broderad tavla ibland. Broderad  och fin  och med en extra stor begynnelsebokstav för varje  ny mening.

Gårdagen är förbi. Morgondagen har du inte sett. Idag hjälper Herren.

Jag tror  att det är en bra textremsa  att leva med.Det kan ge en paus i stressen. Låt motorn gå på på tomgång  trots alla krav om  så bara en minut. Andas  lugnt  och låt hjärtat  varva ner  och pulsen lugna sig. Du  hinner leva –  Nuets liv.

 

Annons