Nalle Puh på facebook ……?

Det skulle bli sol idag men nu är   det bara grått  och grått. Då kan  det behövas lite underfundig vardagsfilosofi. Om Nalle  Puh fanns på facebook skulle jag nog använda Gilla ganska ofta. Han säger finurliga saker ibland. Ta  den här till exempel: ”Ibland  när jag säger vad jag tänker  så märker jag att jag inte tycker så.” Visst är  det ett bra råd. Just nu har jag lust att  säga en del till SMHI  men det lär ju inte hjälpa. Räkna till tio innan du säger nåt – så gör  du inte bort dig så ofta.

Eller ta den här. Nalle Puh fick frågan om i vilket ögonblick  honungen är godast. Han tänkte efter en stund  och sen svarade han: Det är precis innan jag börjar äta – strax innan jag stoppar ner ramen i burken. Förväntans  stora glädje. Alla de föreställningar vi bygger upp om det vi har framför oss. Fantasier  om hur fantastiskt  det kommer att bli – drömmar om det som ligger  framför. Det kan ju bli hur stort som helst  och hur bra  och vackert  som helst.

Så sitter jag här med min grådag och så ser jag  fåglarna  vid vårt  fågelmatbord. Blåmesar,  tofsmesar, stjärtmesar, talgoxar, pilfinkar, rödhakar och  en och annan bofink.Ja till och med ett gröngölingspar  ibland. Talgbollarna krymper  och solrosfröna som faller på marken  tar duvor  och koltrastar hand  om. Går jag ut så kvittrar det  ganska bra.Lite  av besvikelsen över  den uteblivna solen kommer av sig och förväntan får  sträcka sig längre fram och så tonar en gammal psalmvers  i  sinnet – själv han är mig alla dagar nära, för var särskild tid med särskild nåd.

Ha en bra dag du också !

Annons