Det galna vädret, eller är det så galet………….?

Vi möter varandra på olika platser och vid olika tillfällen i livet. I kön vid kassan i
snabbköpet .På macken när  vi tankar.På jobbet eller det oväntade mötet på
gatan. Där  just i mötet så känner vi att vi borde säga ett par ord till varandra.Byta ett ord eller två, gjorde  det lätt att gå….
Oftast börjar vi med att prata väder. Skall  det då  aldrig sluta regna ? Skall det här kallas
vinter ? Det är ju inte nån ordning alls – hur skall sommarn bli efter det här ?  Är det växthuseffekten eller är   det normalt ? Ibland kommer samtalet bara så här långt och så skiljs våra vägar igen. Men det är en bra början – nästa gång kanske vi börjar på en annan nivå.

Man kan ju prata om klimat också i vår inre människa. Då tänker jag inte på kroppstemperatur utan på hela vårt liv   och hur vi hanterar det. Det finns gråtrista  dagar då bekymren bara regnar över oss.Misslyckandenas står  som spön i backen och vi riskerar att drunkna i elände. Dagar som det stormar om finns det också –  28  meter i sekunden  ilska som bara växer  och växer mot orkanstyrka. Iskalla dagar då sorgen eller chocken förlamar oss. Dagar då vi närmar oss väggen och vi sparkar förtvivlat i en osynlig mur framför oss. Men också lyckliga dagar då allt stämmer. Glädjen över att finnas till och leva. Dagar då det underfundiga  fågelkvittret inte bara fyller våra öron  utan hela oss med en stilla förundran.

Mitt i allt står Han – Kristus  och säger: Känn ingen oro – tro på mig  och jag skall leda dig genom dagen – vad den än   innehåller. Han kan ta tag i stormar och regnskurar  och skapa frid och lugn. Han gjorde så en gång med tolv livrädda män  i en båt på Genesarets sjö.

Ta tag i honom – säg: Gud jag har det jobbigt just nu. Jag vill tro på att du kan hjälpa  mig. Hjälp mig att släppa taget om det tunga  och svåra just nu och bara vila i dig.  Jag kan inte förklara hur det går till- men jag vet att han finns och att det funkar. Jag har upplevt det i mitt liv och i vår familj. Det bär också nu  och för  dig.

Annons