Ring 112 !!!

Gör som det står i rubriken så kommer du att få hjälp på ett eller annat sätt i en nödsituation. De flesta vet att det här numret finns och använder det.
Några ringer  fortfarande 90 000  och det duger faktiskt också –  vidarekoppling sker
och du kommer till SOS alarm i alla fall. Ring men missbruka det inte  och du får hjälp.
Det är ju tur att man på det numret inte får ett antal alternativ att slå utan man får prata med en människa direkt.  Visst kan det vara jobbigt med alla  dessa  olika tryckalternativ…. om det är det ena eller det andra tredje sortens ärende.  Är du kvinna så tryck  stjärna.
Är du man så tryck  fyrkant eller vad man nu an hitta på att få i luren.
Telefonsvarare slipper man också på 112.

Somliga  tror att Gud  och himlen – Jesus Kristus  och den helige Ande – är själens 112. Och visst är dom det när just den formen av kontakt behövs.  Alltid tillgängligt  och alltid närvarande. Ingemar Olsson berättar i musikalen  Pappa. Far i himlen  har ingen upptaget ton som piper i örat när du ringer.  Han har heller ingen telefonsvarare som säger typ: Mottagningen är tyvärr stängd för dagen men det går bra att återkomma  söndag kl 11.00.

Men himlens växel är inte ett SOS-nummer bara  när det krisar till sig. Inte bara för nån sorts ambulansutryckning när sjukdom eller kanske sorg  och smärta möter dig. Kristus vill vara mer än en hjälpare i nöden. Han vill vara en vän i vardagen.
Sitta med dig vid skrivbordet. Stå vid din sida när du  fyller disk eller tvättmaskin – lagar mat. Vara med dig i den gemenskap du har med familj eller vänner. Finnas vid din sida i bilen  på bussen  eller promenaden till och från jobbet,
när du lämnar barnen på dagis eller förskola. Han finns där hela tiden  av ett enda skäl – att han bryr sig om dig  och älskar dig. Han finns där för att lyssna in dina tankar och ord. För att stötta dig i det du gör. Hjälpa dig att klara av allt det som är slitigt och tungt likaväl som han vill vara med och dela din glädje i allt det som går bra för dig eller någon i din omgivning

Han finns där för att lyssna in vad du längtar efter. Han finns där för att du skall se mening och mål i det du gör. Han finns där inte som en stelbent vägvisare på en stolpe utan som en levande guide  som går med dig  och som känner alla krångliga jordiska vägar och stigar. Han har ju själv gått dem – så han kan vartenda dike  och varje sten, varje grop i asfalten och han för dig varsamt fram.

Visst  112 finns där när det krisar till sig – men det finns också tillgång till mera normala nummer.  Bergspredikan  hos  evangelisten Matteus  kap 5,6 och 7  är en bra vägledning.

Annons